Innholdsfortegnelse:

Hvilke steder inntok Russland på Eurovision i hele konkurransens historie?

Anonim

For første gang ble konkurransen, som da ble kalt Eurovision Grand Prix, arrangert i 1956 i Sveits. Russland begynte å delta i Eurovision først i 1994. I løpet av denne tiden klarte de å vinne bare en gang - i 2008. Og hvordan var ting i andre år?

Image
Image

Reglene for konkurransen er som følger: Eurovision består av to semifinaler og en finale. Hvert deltakerland har en nasjonal jury som tildeler deltakerne stemmer. Da stemmer også publikum. Du kan ikke stemme på landet ditt.

1994 år

Russlands første deltakelse i Eurovision. Sangerinnen Judith fremførte komposisjonen "The Eternal Wanderer", som hun tok 9. plass med.

1995 år

Philip Kirkorov representerte Russland med sangen "Volcano Lullaby". Artisten klarte å ta bare 17. plass.

1996 år

I år måtte alle land gjennom kvalifiseringsfasen. Juryen lyttet til komposisjonene og valgte bare 22 sanger som skulle gå til finalen. Den russiske utøveren Andrei Kosinsky og sangen "I am me" på dette stadiet ble tildelt 26. plass, så han kom ikke til finalen i konkurransen.

1997 år

Russland ble representert av Alla Pugacheva med komposisjonen "Prima Donna". Som et resultat av avstemningen blant dommerne og seerne tok Pugacheva 15. plass.

1998 år

Russland ble fratatt retten til å delta i Eurovision på grunn av et dårlig resultat i fjor. Tatyana Ovsienko skulle gå til konkurransen med sangen "My Sun".

1999 år

I 1998 nektet Russland å kringkaste Eurovision på grunn av benektelsen. I 1999 ble landet suspendert fra konkurransen på grunn av denne hendelsen.

Image
Image

år 2000

Russland deltok ikke i konkurransen i to år, men vendte tilbake til den med triumf og tok andreplassen. I år ble landet representert av sangeren Alsou med sangen "Solo".

år 2001

Gruppen "Mumiy Troll" opptrådte fra Russland med sangen "Lady Alpine Blue". Det viste seg å ta bare 12. plass.

2002 år

Gruppen "Statsminister" med sangen "Northern Girl" opptrådte i Eurovision -finalen og fikk 55 poeng. Resultat - 10. plass.

2003 år

I år ble Russland representert av den populære gruppen t. A. T.u. med komposisjonen "Ikke tro, ikke vær redd." Landet ble hovedfavoritten til Eurovision, men tok bare 3. plassen. Før den ettertraktede først var ikke 3 poeng nok.

2004 år

Landet ble representert av Yulia Savicheva med sangen "Believe Me". Hun klarte å ta 11. plassen.

2005 år

Gjennom en nasjonal avstemning ble det fastslått at Natalia Podolskaya vil gå til konkurransen med sangen "Nobody Hurt No One". Hun tok 15. plass i Eurovision -finalen.

2006 år

Dima Bilan deltok i Eurovision for første gang med sangen "Never Let You Go". Han tok 2. plassen.

2007 år

Russland ble representert av Serebro -gruppen og sangen deres Song # 1. Resultat - 3. plass.

Image
Image

2008 år

Russlands triumf under Eurovision. Dima Bilan gikk til konkurransen for andre gang, og valgte sangen "Believe". Artisten fikk flest stemmer og vant 1. plass.

år 2009

I år ble konkurransen arrangert i Moskva. Representanten var Anastasia Prikhodko med sangen "Mamo", som tok 11. plass i finalen.

2010 år

Petr Nalich opptrådte fra Russland med sangen "Lost and Forgotten". Han tok 11. plassen.

2011

Alexey Vorobyov med sangen "Get You" ble internt valgt som deltaker i konkurransen. Han endte på sekstende i finalen.

år 2012

"Buranovskie bestemødre" representerte Russland med sangen "Party for Everybody". I semifinalen klarte laget å ta førsteplassen, men i finalen tapte de litt for vinnerne. De fikk bare 2. plass.

år 2013

Vinneren av "Voice" -programmet Dina Garipova deltok fra Russland med sangen "What If". Artisten tok 5. plassen i finalen.

år 2014

Søstrene Anastasia og Maria Tolmachev deltok i konkurransen. I finalen ble de tildelt 7. plass.

Image
Image

2015 år

Polina Gagarina opptrådte fra Russland med sangen "A Million Voices". I finalen fikk hun 303 poeng og tok 2. plassen.

2016 år

I år ble landet representert av Sergey Lazarev med sangen "You are the only one". I finalen tok han 3. plass.

2017 år

Fra Russland skulle Yulia Samoilova opptre med sangen "Flame Is Burning". Men sangeren ble forbudt å komme inn i Ukraina, som er vertskap for konkurransen, på grunn av konserten hennes som ble holdt i 2015 på Krim.

2018 år

Yulia Samoilova klarte fremdeles å delta i Eurovision med sangen "I Won't Break", men hun klarte ikke å komme inn i finalen.

2019 år

Russland ble igjen representert av Sergey Lazarev med sangen "Scream". I finalen tok han 3. plass.

2020 år

Russland skulle være representert av Little Big -gruppen med sangen "UNO", men på grunn av pandemien ble konkurransen avlyst.

2021 år

Sanger Manizha presenterte Russland sangen "Russian Woman". Som et resultat tok artisten 9. plass.